Last modified 10/05/2017 by

Om bloggen

På bloggen chramer.no deler jeg tanker og opplevelser fra min hverdag.

Før jobben i NHO jobbet jeg åtte år som kommunikasjonsdirektør og utsending i Sørøst-Asia og 13 år i Hæren. Fortsatt dukker det opp ting fra disse årene som jeg synes er verd å skrive om. I tillegg skriver jeg om kultur, næringsliv, ledelse, kommunikasjon og friluftsliv. Historier om «livet, havet, døden og kjærligheten» kan jeg garantere at det blir.

Mitt mål er at bloggen skal bringe frem smil og noen nye tanker. Jeg tror ikke jeg har forstått alt og oppfordrer deg til å bruke kommentarfeltet om du vil. Du kan også sende meg en e-post på cchramer@gmail.com

Tegninger er levert av Jens K. Styve som du kan lese mer om på www.jenskstyve.no

Dersom dette er ditt første møte med meg får du her syv kjappe fakta:

1)      Alder: 43 og som et sikkert tegn på 40-årskrise ble bloggen lansert på 40-årsdagen min.

2)      Født i Oslo, oppvokst i Tromsø, bor i Tromsø, jobber i Oslo

3)      Gift med Anne Berit Figenschau.

4)      Vi har to aktive, flotte sønner. Magnus som er 13 og Håvard som er 16 år.

5)      Trodde lenge jeg skulle bli biolog og ekspert på ryper, men ble utdannet i Forsvaret gjennom befalsskole og fire år på Krigsskolen. Har en bachelor i International relations fra Krigsskolen og en master i ledelse fra Universitetet i Tromsø, Norges Arktiske Universitet.

6)      Jeg har jobbet på Russergrensa, i Artilleribataljonen på Setermoen, i staben i Hærens 6. divisjon og vært informasjonsoffiser i Afghanistan. Fra januar 2007 var jeg vært kommunikasjonsdirektør i Norges sjømatråd og fra desember 2011 bodde vi i Singapore hvor jeg lenge kombinerte jobben som fiskeriutsending i Sørøst-Asia med jobben som kommunikasjonsdirektør. Familien flyttet tilbake til Tromsø sommeren 2014 og jeg begynte som regiondirektør i NHO med ansvar for Troms og Svalbard i februar 2015. Fra jobben i Tromsø gikk jeg i januar 2017 til ny jobb i NHO som kommunikasjonsdirektør i Oslo og pendler mellom nord og sør på ukebasis.

7)      Når jeg ikke arbeider, liker jeg å gå på ski, løpe, gå på topptur, padle kajakk og sykle.