Posted on 10/01/2016 by

Er du klar for spa?

Årets julegave fra kona var det jeg ønsket meg aller minst: et spa-opphold på Rimi-Hagens nyåpnede The Well. En ettermiddag med spa, slåbrok, trang badebukse og flipflops kommer på samme plass på min ønskeliste som husvask – altså helt nederst.

En del av julegaven fra kona var selvsagt at hun skulle være med på turen. Hun gledet seg hemningsløst til en ettermiddag for oss på The Well. Jeg gledet meg mest til The Kvell for oss to på hotell.

 

En veldig klar for spa. Den andre litt mer skeptisk...

En veldig klar for spa. Den andre litt mer skeptisk…

La det være sagt: Stein Erik Hagens ny spa-anlegg på Kolbotn utenfor Oslo er et fantastisk sted. Det er dampende bad, romerske badstuer, japanske kilder og klinisk rent! Tar du tropisk sauna er det som å være omgitt av småfugler fra Amazonas. Hadde jeg ikke vist bedre ville jeg trodd det satt en innleid indianer og slo rytmisk på to trepinner under benkene. I alle fall var det umulig å sove i kakofonien av lyder fra regnskogen. Det er nordlysbadstu, finsk badstu, grottedusj og troperegn. For nordlendinger med hjemlengsel er det til og med en tv-badstu som viser Hurtigruten minutt for minutt. For de som synes tiden i en badstu allerede går sakte kan den nå gå enda saktere.

Selve rosinen i pølsa skulle være konas forhåndsbooking av behandling. Selv skulle hun igjennom en behandling som jeg tror heter «facial treatement rejuvenating juvel clinical resereach». Jeg skulle få en times kroppsmassasje! Til daglig synes jeg det er mest stas om kona innimellom stryker ei hand over nakken min. At andre skal trykke og stryke på meg er jeg middels begeistret for.

Jeg lot meg motvillig overtale til «behandlingstimen». Jeg hadde håpet på en hvitkledd kvinnelig terapeut som varsomt skulle pjuske meg i søvn med små massasjestrøk. Realiteten ble en kraftkar av en fribryter fra Øst-Europa som trykket til såpass at det svartnet for øynene mine. Det var nok min egen feil. Jeg var ikke klar over at det å be om «hard massasje» på fagspråket betyr «trykk til som om en elefant danser jenka over ryggsøylen». Da øst-europeeren endelig var ferdig, var det som å få livet i gave!

Etter fire timer på The Well som besto i aktiviteter som inn og ut av bad, opplæring i dampbadstuens tips og triks og et uendelig antall ganger med dusjing var vi endelig i mål. Jeg var nyvasket, ren og klar for en avslutning på dagen sammen med kona. Stemningen hos kona var på topp etter en drømmedag på spa. Likevel var den dalende. På bussen inn til byen begynte nemlig fire timer i badstu mellom 40 til 100 varmegrader å gjøre seg gjeldene. Min date for ettermiddagen hang med hodet og ble stadig mer kveldstrøtt.

Tilbake på hotellet gjorde jeg mitt beste for å være lynrask på badet. Dusj var ikke nødvendig. Sjelden har jeg vært skrubbet, dampet og dynket mer ren enn denne kvelden. Da jeg snek meg inn under dyna oppdaget jeg til min store skuffelse at daten var sovnet….

Ettermiddagen på The Well ble dagens store beholdning. The Kvell ble noe amputert. Men jeg klager ikke. Det er som med gaver: det er tanken som teller! Og når det gjelder spa og massasje tror jeg jammen jeg kan la meg friste til å dra tilbake. En dag på spa gjør i alle fall kona svært glad.